Bijzondere TT 2018

Op 30 november  en 1 december heeft vogelvereniging Vogelvreugd haar bijzondere tentoonstelling gehouden in de Meulvliet te Tholen.  46 vogelliefhebbers uit Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland hadden gezamenlijk 553 vogels ingeschreven.


Generaal Kampioen en winnaar van de wisselbeker tropen werd de heer J.C.Kruize  met een gordelgrasvink van 95 punten.
De wisselbeker kanaries ging naar de heer C.A.Rijnberg met een postuur kanarie gloster corona lichtbont intensief van 95 punten.
De wisselbeker parkieten werd gewonnen door de heer L.Quist met een steenparkiet van 95 punten.
Derbykampioen werd de heer G.Jansegers met een zebravink bleekrug grijs man van 93 punten.
 De wisselbeker jeugd ging  naar T.Polderman met een catharinaparkiet SL ino van 91  punten.
In het klassement van de 3 beste vogels in Oud-Vossemeer en Tholen die tevens lid is van 1 van deze verenigingen werd Thools kampioen bij de kanaries de heer P.A.Baaij. Thools kampioen tropen werd de heer M.C.Berkey. Thools kampioen bij de  parkieten werd de heer A.Bazen.
De prijsuitreiking is verricht door burgemeester G.J.van de Velde-de Wilde, die ook de trekking van de loterij voor haar rekening heeft genomen.
Nu volgt de districtstentoonstelling die dit jaar gehouden wordt in  Terneuzen van 20 tot 22 december 2018. Volgend jaar wordt de wereldshow gehouden in Zwolle door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers van 10 tot en met 13 januari 2019.