Het bestuur van vogelvereniging Vogelvreugd heeft door alle maatregelen in het kader van het Coronavirus besloten de bestuursvergaderingen en de ledenvergadering te annuleren.
Dit vooral gebaseerd op het advies van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers die ook de bondsraad van april en de Algemene Vergadering van mei  hebben geannuleerd in afwachting van nadere berichtgeving vanuit de overheid.

Hopelijk zal de ledenvergadering van 26 juni de eerste activiteit zijn georganiseerd door de vogelvereniging, al blijft het heel spannend of er na 28 april wat minder beperkingen voor bijeenkomsten zullen gelden.
Op 26 juni is een interessante spreker van insectenetende vogels uitgenodigd. Zodra zeker is dat deze vergadering door kan gaan zal hiervoor aanvullende informatie beschikbaar komen.

Voor nu rest ons niets anders dan jullie een goede gezondheid toe te wensen en we adviseren jullie om ook rekening te blijven houden met de Coronamaatregelen.

Veel succes met de kweek en vergeet  in deze bijzondere  tijden niet om te genieten van je vogels. Het vogelpraatje halen we later wel in, al worden in deze tijden ook Facebook en andere sociale media goed gebruikt om elkaar op de hoogte te houden.

Het bestuur van vogelvereniging Vogelvreugd

Na een teleurstellend 2014 waarin geen show kon worden gehouden door de vogelgriep, is 2015 goed gestart. Op 27 en 28 november 2015 werd de vogeltentoonstelling gehouden in de Wellevaete te Sint-Annaland. Door 29 leden werden in totaal 334 vogels ingezonden. Na de keuring op donderdag waren de kampioenen bekend en kon de catalogus worden gedrukt. Vrijdagmorgen hebben de kinderen van de Casembrootschool en de school met de bijbel een kijkje genomen op de tentoonstelling. Ook enkele deelnemers aan Sjors actief hebben de tentoonstelling bezocht. Vanuit de Schutse kwam maar 1 bewoner met een begeleider, maar die had daardoor alle ruimte.

 

Generaal kampioen en winnaar van de wisselbeker kanaries werd de heer P.A. Baaij met een kanarie geel intensief van 94 punten.
Bij de jeugd werd Senne Rijnberg kampioen en winnaar wisselbeker jeugd met een kanarie geel intensief van 93 punten.
De wisselbeker tropen werd gewonnen door de heer T.Winkels met een prachtnon van 94 punten
De wisselbeker parkieten werd gewonnen door de heer M.P. van de Sande met een muskuslori van 94 punten.

 

Zaterdag werd om 17.00 uur de prijsuitreiking verricht door burgemeester van der Velde, die ook de trekking van de loterij voor haar rekening nam. Hierna werden de vogels door de liefhebbers meegenomen en kom de zaal weer opgeruimd worden.

Verslag tentoonstelling Vogelvreugd 30 november en 1 december 2012 Meulvliet te Tholen

Door 35 leden werden 420 vogels ingeschreven. Deze waren verdeeld over de verschillende soorten: kanaries, tropische vogels en parkieten en papagaaien. Na de keuring op 29 november 2012 door de keurmeesters waren de kampioenen en overige prijswinnaars bekend.

Pagina 1 van 2